Mad-blogs hitter i Danmark

Nogen spiser for at leve. Andre lever for at spise. Og så er der dem, der spiser og kokkererer for at skrive om det på internettet.

Fænomenet mad-blogs har længe været populært i udlandet. Men også rigtig mange danske mad-entusiaster bruger ligeså meget tid på dele deres opskrifter og oplevelser på nettet, som på at spise maden.

Blogger for ordentlig mad

Lone Maas er kvinden bag bloggen Lone Landmand. En hjemmeside, hvor hun hver dag fortæller, hvad hun har bagt, blandet og braiseret.

"Jeg besluttede mig for at lave den fordi, jeg altid har interesseret mig for mad. Jeg synes, det er centralt at få noget ordentligt at spise," siger Lone Mass.

I dag fik hun besøg af TV 2 | NYHEDERNE og så skulle der bages æblemuffins.

Det kan de 150 daglige gæster på bloggen så læse om i morgen. Men du kan allerede få opskriften her og nu:

Lone Landmands æblemuffins

Til dejen skal du bruge:

400 g mel

1 spsk. bagepulver uden fosfat

½ tsk. natron

200 g rørsukker

150 g smør lavet af køer der svinger med halen

4 dl. yoghurt naturel lavet af mælk fra de samme køer

2 æg fra høns der swinger med

2 gode efterårsæbler

Til at dyppe i skal du bruge:

75 g smeltet smør fra ovenstående køer

100 g rørsukker rørt med 2 tsk. kanel

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C.

Find en muffinform frem og beklæd den med papirforme.

Bland mel med natron og bagepulver.

Afmål smør og sukker i en røreskål og pisk. Alt hvad du kan. Tilsæt æg ét af gangen og pisk videre.

Skræl æblerne og skær dem i små tern.

Hæld æblestykker, melblanding og yoghurt i røreskålen og vend kort dejen sammen så ingredienserne er velfordelte. Ikke noget med at røre for længe.

Fordel dejen i muffinformens huller - der bliver ca. 24 muffins i alt. Du kan bage i to omgange eller bruge to forme.

Bag dine æblemuffins 20 minutter og dyp dem - mens de endnu er varme - i først smeltet smør og dernæst kanel/sukkerblanding.

Nyd dine muffins til en kop eftermiddagskaffe eller te.