Nyheder

Connie Hedegaard: Jeg er habil

Klimaminister Connie Hedegaard (K) er ikke inhabil i sagen om chefforhandler Thomas Beckers afgang fra Klima- og Energiministeriet. Det fremgår af et svar fra Connie Hedegaard selv til Folketingets Miljøudvalg.

"Der har ikke været tale om, at jeg er blevet erklæret inhabil. Det var imidlertid ministeriets opfattelse, at der kunne rejses tvivl om min habilitet i relation til Thomas Becker-sagen, idet min søn og Thomas Beckers søn er gode venner, og vores familier har kendt hinanden igennem mange år," lyder det fra Hedegaard.

Hun henviser til Statsministeriets retningslinjer på området om, at kan der stilles spørgsmål ved en ministers habilitet, så skal der rettes henvendelse til Statsministeriet med henblik på at få overført sagen til et andet ministerium.

Sagen sendt til justitsministeriet

Allerede den 6. oktober blev sagen overført til justitsminister Brian Mikkelsen (K), fremgår det af svaret.

Ministerens angivelige inhabilitet blev tidligere på ugen betvivlet. Juridisk skal der mere til, end at Becker og Hedegaard ses privat, og at deres børn er venner, lød vurderingen fra Claus Haagen Jensen, professor på Aalborg Universitet i offentlig forvaltning.

EL: En let måde at slippe på

Enhedslistens klimaordfører Per Clausen mener, at ministre med retningslinjerne har fået en let måde at slippe for ubehagelige sager, "selvom de ikke er i nærheden af at være det ud fra en juridisk bedømmelse."

DR har afsløret, at Thomas Becker tidligere i år fik en advarsel for overforbrug i forbindelse med restaurantbesøg. I sidste uge valgte Thomas Becker at afværge en truende fyring ved selv at forlade sin stilling.