Nyheder

Politikere kræver klimaforhandler tilbage

Klimaminister Connie Hedegaard (K) skal genansatte klimaforhandler Thomas Becker, som i sidste uge pludselig forlod sit job bare to måneder før det store klimatopmøde i København. Sådan lyder kravet fra Dansk Folkeparti, der bakkes op af SF, skriver Berlingske Tidende.

"Thomas Becker bør nu hyres som konsulent for at få det optimale resultat for Danmark op til klimatopmødet. Thomas kender alle de andre landes klimaforhandlere, og dermed ved han, hvad man skal lægge vægt på for at få en global klimaaftale, som også er god for Danmark," siger Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann og tilføjer, at Thomas Beckers årelange erfaring gør, at man ikke bare kan erstatte ham med en anden embedsmand, som klimaministeren har gjort i skikkelse af topembedsmanden Steffen Schmidt.

Både Venstre, Konservative og Socialdemokraterne afviser med den begrundelse, at folketingspolitikere ikke skal blande sig i personalesager.

Hverken Connie Hedegaard eller hendes departementschef Thomas Egebo har hidtil villet fortælle, hvorfor Thomas Becker pludselig stopper.