Nyheder

Connie H. inhabil i Beckersag

Klimaminister Connie Hedegaard (K) skal ikke længere håndtere den højspændte sag om ministeriets chefforhandler Thomas Beckers afgang, skriver flere aviser. Derfor bliver det nu justitsminister Brian Mikkelsens (K) opgave at tage sig af den mystiske sag om Thomas Beckers pludselige afgang, som har vakt opsigt i en række andre lande og fået oppositionen og klimaorganisationer til at kræve en forklaring.

"Connies søn har siden børnehaveklassen været meget nære venner med Thomas Beckers søn, så der kunne blive rejst spørgsmål om Connies habilitet i denne sag. Derfor er sagen den 6. oktober blevet overflyttet til Justitsministeriet," siger Klimaministeriets departementschef, Thomas Egebo, til Berlingske Tidende.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger blev sagen om klimaministerens og chefforhandlerens personlige venskab rejst af Connie Hedegaards nærmeste medarbejdere, hvorefter det blev besluttet, at en eventuel sag mod Thomas Becker skulle håndteres af Justitsministeriet.

Danmarks Radio (DR) har afsløret, at Thomas Becker tidligere i år fik en advarsel for overforbrug i forbindelse med restaurantbesøg på sine klimarejser. I sidste uge valgte Thomas Becker at afværge en truende fyring ved selv at forlade sin stilling - og hjalp dermed klimaministeren til at undgå en ubehagelig sag om inhabilitet.

På trods af inhabiliteten skal Connie Hedegaard alligevel sidde for bordenden, når hun på et hasteindkaldt samråd fredag i Folketingets miljøudvalg skal redegøre for den "uro, der har været i Klimaministeriet".

Hverken Connie Hedegaard eller Brian Mikkelsen ønsker at kommentere sagen.