Nyheder

Djøf: Der var problemer i ministerium

Der har været alvorlige problemer med arbejdsmiljøet for de ansatte i Klimaministeriet. Det bekræfter vicepolitidirektør Finn Borch Andersen, formand for Djøf, som er fagforbund for ministeriets fratrådte chefforhandler på klimaområdet, Thomas Becker.

Samtlige 40 medarbejdere i ministeriets afdeling for "Globalt Klima" sendte i maj et nødråb til departementschef Thomas Egebo.

Her gav de ifølge DR udtryk for frustration, utryghed og stress, blandt andet i forhold til afregning for de mange tjenesterejser op til klimatopmødet i december.

"Jeg kan bekræfte, at der har været de problemer, som er beskrevet. Men det er også rigtigt, at der er gjort tiltag i ministeriet for at sikre, at forholdene forbedres," siger Finn Borch Andersen.

Der er dels ansat flere HK'ere til at aflaste med det administrative, dels er der udsendt nogle nye og bedre vejledninger for afregning, anfører han.

"Og jeg har selvfølgelig tillid til, at det kommer til at virke," siger Djøf-formanden.

Han vil ikke kommentere Thomas Beckers afsked. Becker opsagde i torsdags selv sin stilling som afdelingschef fra 31. januar, men departementschef Egebo svarede med at fritage ham for tjeneste med øjeblikkelig virkning. DR's aktindsigt viser, at Thomas Becker i marts fik en skriftlig advarsel for bilagsrod og et forbrug over det acceptable.

Oppositionen har kaldt klimaminister Connie Hedegaard (K) i samråd om sagen. Thomas Becker blev mandag erstattet som dansk chefforhandler af den meget erfarne diplomat Steffen Smidt. Han har hidtil været Udenrigsministeriets øverste klimaansvarlige og er godt inde i sagerne.