Nyheder

Connie H. tvunget til fyring

Klimaminister Connie Hedegaard (K) var tvunget til at ofre sin chefforhandler Thomas Becker for at redde sit eget skind som minister og sit ministerium. Det vurderer professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Jørgen Grønnegaard Christensen.

Han afviser dermed flere rygter om, at magtkamp mellem Klimaministeriet og Statsministeriet var den reelle årsag til afskeden med Thomas Becker kun ni uger for det højtprofilerede klimatopmøde.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Der må være tale om et meget belastende rod med Thomas Beckers bilag, når man ikke kan lægge dem frem. Hvis Connie Hedegaard og hendes ministerium havde ladet sagen ligge og bare kørt som hidtil efter DR's afsløring af sagen, ville de få ørerne i maskinen, for så havde medierne efterfølgende været fulde af artikler om, at ministeriet bruger penge på vin i Brixtofteklassen under forberedelserne til klima-topmødet," siger professor Jørgen Grønnegaard Christensen.

Han er uenig med professor i forvaltningsret Claus -Haagen Jensen, der i DR Nyhederne søndag aften mente, at sagen var ude af proportioner og dermed antydede, at andre grunde må ligge bag afskeden med Thomas Becker.

"Det er ikke så vigtigt at etablere en klimakonference, at de almindelige husholderiske regler i ministeriet kan sættes ud af kraft. Det holder ikke. De krav, der stilles til offentligt ansatte, der drager ud i verden, er jo bare at komme med bilag for deres forbrug og så holde det inden for de gældende rammer. De rammer er altså ikke særlig stramme i den statslige administration," siger Jørgen Grønnegaard Christensen.