Nyheder

Helge Adam: Aktiv dødshjælp til debat

Som noget ret usædvanligt for en åb-ningsdebat i Folketinget, tog den kon-servative retsordfører, Helge Adam Møl-ler, ordet uden for ordførernes række og rettede som privatist en indtræng-ende appel til Folketinget om at tage en seriøs debat om aktiv dødshjælp.

"Jeg har hele mit liv kunnet bestemme over mig selv, men når det kommer til afslutningen på livet, har jeg ingen selvbestemmelsesret," sagde han.

Helge Adam Møller mener, at det er u-værdigt, at der ikke på en eller anden måde kan ydes aktiv dødshjælp.

"Taler ikke igen før om 26 år"

"Det er første gang i 26 år, at jeg tager ordet som privatist ved en åbningsdebat. Jeg tror godt, at man kan forvente, at der går 26 år, før jeg gør det igen. Det jeg vil tale om er muligheden for aktiv dødshjælp," sagde Helge Adam Møller og understregede, at han ikke talte på vegne af et parti, men som privatperson.

De øvrige ordførere i Folketinget har efter forretningsordenen ikke mange muligheder for at kommetere Helge Adam Møllers indlæg i debatten i dag, men der er ingen tvivl om, at Folketinget på den baggrund får en debat om emnet senere.