Nyheder

Forsvarschef: Vi oplyser ikke alt

Den fungerende forsvarschef opfattede det ikke som et problem, da han und-lod at orientere forsvarsministeriet om, at Thomas Rathsacks omstridte jæg-erbog ifølge chefen for Jægerkorpset ikke udgjorde et sikkerhedspro-blem. Det siger Bjørn Bisserup til TV 2.

"Vi træffer jo masser af beslutninger, hvor vores underliggende myndigheder ikke nødvendigvis er enige. Det er jo ikke sådan, at hver gang vi træffer en beslutning, så står vi frem med alle de overvejelser, som myndighederne har haft," siger Bjørn Bisserup.

Han fortalte ikke Forsvarsministeriet om uenigheden, fordi han var til et møde i en hel anden anledning:

"Jeg orienterede politikerne på et møde, som jeg var med til i en hel anden anledning. Jeg benyttede kun lejligheden til at sige, at vi kiggede på den her bog," siger Bjørn Bisserup efter at flere politikere har kritiseret, at de ikke har vidst, at Jægerkorpset var uenig i, at jægerbogen udgør en trussel.

Vurdering: Flere vurderinger

Han understreger, at både Hærens Operative Kommando og Jægerkorpset senere i forløbet har været enige med Forsvarskommandoen.

Den foreløbige vurdering på det møde, som officerer og repræsentanter fra forsvarsministeriet holdt i ministeriet den 9. september er - ifølge Bjørn Bisserup - at der skal flere vurdering til, før man endeligt kunne sige, om Thomas Rathsacks bog burde blive stoppet ved et fogedforbud.