Her skal 3 nye supersygehuse ligge

Spaden kan sættes i jorden til endnu tre nye supersygehuse, så Danmark får i alt fem spritnye og moderne sygehuse i løbet af de kommende 10-12 år.

I sin første åbningstale som statsmini-ster siger Lars Løkke Rasmussen (V), at de sidste 10 milliarder kroner ud af i alt 40 milliarder kroner til nye og bedre sygehuse skal bruges til at bygge nyt i Aalborg, Hillerød og Gødstrup ved Herning.

I forvejen er der allerede givet penge til to supersygehuse i henholdsvis Århus og Odense.

Dertil kommer udbygninger og forbedringer af otte andre sygehuse.

"Derfor investerer vi nu 40 milliarder kroner målrettet i topmoderne sygehuse, hvor vi samler specialerne," siger Lars Løkke Rasmussen.

Beløbet er blevet halveret

Retorikken var imidlertid en smule anderledes, da daværende sundhedsminister Løkke og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen i november 2007 præsenterede den store sygehusplan på et pressemøde i Skejby.

Dengang var den samlede ramme ikke 40 milliarder kroner men 80-90 milliarder.

"Regeringen har afsat 25 milliarder kroner til nybyggeri på sygehusene, men dertil kan vi lægge 15 milliarder, som der allerede investeres i regionerne, 10-20 milliarder fra salg af gamle udtjente sygehusbygninger og en gevinst på 30 milliarder kroner som følger af, at arbejdet kan tilrettelægges mere hensigtsmæssigt i nyt byggeri. Det giver 80-90 milliarder kroner til nye sygehuse," sagde Anders Fogh Rasmussen dengang.

Derfor investerer vi nu 40 milliarder kroner målrettet i topmoderne sygehuse, hvor vi samler specialerne

Lars Løkke Rasmussen, statsminister

Efter åbningstalen står det også klart, at Region Sjælland ikke får penge til et nyt stort centralt regionalt sygehus. Regionens sygehusplaner er tidligere blevet kritiseret af regeringen, og indtil nu har Region Sjælland kun fået meget få af regeringens sygehuskroner.