Løkke: Frisk start i forsvaret

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) håber, at forsvarschef Tim Sloth Jør-gensens afgang giver forsvaret en frisk start efter skandalen om den ara-biske oversættelse af Thomas Rathsacks bog "Jæger - i krig med eliten".

"Jeg er tilfreds med, at forsvarsche-fen har truffet den beslutning, han har truffet. Det er en modig beslut-ning at sætte hensynet til forsvarets renomme, og tilliden til forsvaret, over sin egen person. Det giver os en unik mulighed for en frisk start," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

"Det er klart, at der fortsat er nogle auditørundersøgelser - der kan være konkrete personer, hvor der kan gøres et ansvar gældende - men i forhold til at få forsvaret til fungere, at få taget et opgør med den kultur, vi har set tegn på, så er det tilfredsstillende, at der nu er en situation, hvor vi kan lave en udskiftning på de øverste ledelsespladser," siger statsministeren.

Statsminister har tillid til Gade

Lars Løkke Rasmussen ønsker ikke at kommentere kravet om en uvildig undersøgelse af skandalen, men henviser til, at forsvarsminister Søren Gade (V) i eftermiddag mødes med partierne bag forsvarsforliget for at orientere dem om den seneste udvikling.

Statsministeren fastholder, at han har tillid til Søren Gades håndtering af sagen.

"Jeg har tillid til min forsvarsminister. Det havde jeg i sidste uge, og det har jeg i dag - og det satser jeg bestemt på at have også i morgen og mange år fremefter," siger Lars Løkke Rasmussen.