Her er 3 bud på en ny forsvarschef

Tim Sloth Jørgensenvalgte i går at trække sig fra posten som forsvarschef efter skandalerne om den arabiske oversættelse af bogen "Jæger - i krig med eliten".

Det efterlader en ledig post til stillingen som den øverste chef for hæren, flyvevåbnet og søværnet.

Det er normal procedure i forsvaret, at alle rykker én plads op i hierarkiet, når job skal besættes. Derfor ville det naturlige valg til ny forsvarschef være generalløjtnantBjørn Bisserup, der er stabschef i Forsvarskommandoen.

Men kravet om, at den nye chef skal være fri for al mistanke om indblanding i oversættelsessagen, betyder nu, at han ikke er en sandsynlig kandidat. Den nye chef skal komme udefra. Derfor er én af disse tre et godt bud på en ny forsvarschef.

Per Ludvigsen, generalløjtnant, chef for Forsvarets Materieltjeneste. Har gjort en stærk karriere i forsvaret og er en mulig, om end ikke det mest sandsynlige valg. Selv om materieltjenesten nu har fået styr på økonomien, belastes han af de sidste års overskridelser og manglende styr af økonomien.

Niels Wang, kontreadmiral og chef for Søværnets Operative Kommando. Er en dynamisk og idérig chef, som har vist, hvad Søværnet kan præstere. Men han belastes også af, at nogle anser ham for lidt for politiske aktiv. Han fik pletter på omdømmet af en sag om repræsentative udgifter og flyrejser i sommer.

Niels Bundsgaard, generalmajor og ny chef for Hærens Operative Kommando, Stod i spidsen for den første bataljon i Irak. Uplettet med styr på vigtige job som hærens chef. Han er det mest sandsynlige bud.

Kilde: Berlingske Tidende