Nyheder

Fremmedord ud af varedeklarationen

Natrium, glukose og kulhydrater. For-brugeren render ind i en jungle af fremmedord, når man vil vide, hvad man putter i munden.

Det er utilfreds-stillende, mener fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

"Det er vigtigt, at vi får nogle mere forståelige varedeklarationer. I dag er det alt for vanskeligt for forbrugerne at forstå, hvor meget salt der er i den mad, de spiser. For i stedet for at skrive salt, så står der natrium på pakningen," siger hun til Ritzau.

Europaparlamentet arbejder i øjeblik-ket på at indføre nye næringsdeklara-tioner, og hvis forslaget går igennem, kan de europæiske forbrugere allerede fra næste år få klarere besked om, hvad de spiser.

Skelne mellem mættet og umættet fedt

Ud over at rydde ud i fremmedordene håber Eva Kjer Hansen også, at parlamentet vil gøre det nemmere at skelne mellem mættet og umættet fedt.

"Vi ønsker, at forbrugerne kan træffe nogle sunde valg. Hvis der bruges betegnelser og ord, der ikke er gængse, kan det være svært at spise sundt, selvom man gerne vil. Og så kan det være svært selv at tage ansvaret for sin egen sundhed," siger hun.