Forsvaret brugte 10 mio. for meget

Knap har den tidligere forsvarschef taget sin afsked, før forsvarets stabs-chef Bjørn Bisserup, står i problemer til op over stjernerne på hans skuld-re. Som ansvarlig for forsvarets økonomi skal han nu forklare, hvordan cheferne i forsvaret gennem flere år har haft et massivt overforbrug på middage, sprut og andet repræsentation. Det skriver Ekstra Bladet.

Sidste år var der budgetteret, så cheferne kunne bruge 14 millioner kroner på repræsentation, men de spenderede 24 millioner kroner.

Det viser et internt notat, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

"Det vidner om, at cheferne i forsvaret er ligeglade. Det sender jo et underligt signal, når de i sommer beder om en ekstrabevilling på hundreder af millioner kroner, fordi de mangler livsvigtig ammunition, og samtidig overskrider de repræsentationskontoen med 10 millioner," siger forsvarsforsker Peter Viggo Jakobsen fra Københavns Universitet.

Forsker er ikke overrasket

Ifølge det interne notat er det langt fra første gang, at forsvaret ikke har kunnet styre repræsentationskontoen. Overskridelserne af budgetterne er de samme i 2005, 2006 og 2007.

"Jeg er ikke overrasket. Der kommer gang på gang eksempler frem på chefer, som bruger alt for mange penge. I forsvaret får det ingen konsekvenser for dem, fortæller Peter Viggo Jakobsen.

Forsvarets økonomidirektør Niels Godtfredsen erkender blankt, at forsvaret ikke har haft tilstrækkelig styr på budgetterne, men fra 2010 får vi mere detaljerede budgetter og en mere detaljeret opfølgning på budgettet," siger han til Ekstra Bladet.