Nyheder

Jægerbog: Forsvarschefen stopper

Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen har besluttet at forlade sin stilling.

Det sker efter skandalesagen om oversættelsen af bogen "Jæger - i kamp med eliten".

"Det er i sidste ende mit ansvar, at der er tillid til forsvaret, og det er vigtigt for mig at gøre, hvad jeg kan for at genskabe den tillid. Jeg har derfor besluttet at bede forsvarsministeren om at blive fritaget fra stillingen som forsvarschef," siger Tim Sloth Jørgensen i en meddelelse.

Flere politikere har de seneste dage krævet hans afgang, men først her til eftermiddag kom beskeden om Tim Sloth Jørgensens exit.

"For at sikre forsvarets medarbejdere bedst mulige vilkår for at løse disse opgaver, er det vigtigt, at forsvaret nyder både befolkningens og politikernes tillid. Jeg må erkende, at den tillid ikke er til stede på nuværende tidspunkt med den verserende sag. Jeg håber og tror, at den igangværende auditørundersøgelse kan skabe klarhed over hændelsesforløbet og sammenhængen i hele sagen," siger den afgående forsvarschef, Tim Sloth Jørgensen.

"Den seneste tids begivenheder har selvsagt svækket omverdenens tillid til forsvaret og i særdeleshed Forsvarskommandoen. Dansk forsvar består af dygtige og professionelle mænd og kvinder, som udfører en række vigtige og krævende opgaver, herunder ikke mindst i Afghanistan," tilføjer han.

Sagen er ikke slut

"Selvom Tim Sloth Jørgensen forlader sin stilling, så har presset ikke flyttet sig fra forsvarsministeren. Nogen kan sige, hvis Tim Sloth Jørgensen skal forlade sin stilling, så skal ministeren måske også. Det er jo ham der til syvende og sidst har det endelige ansvar," siger politisk redaktør på TV 2 Henrik Qvortrup.