Det mener de om forsvarschefens afgang

Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen har besluttet at forlade sin stilling, efter skandalesagen om oversættelsen af bogen "Jæger - i kamp med eliten". Få de reaktionerne på hans afgang her.

Søren Gade, forsvarsminister:Jeg har haft et glimrende samarbejde med Tim Sloth Jørgensen, og jeg beklager, at denne sag har udviklet sig dertil, hvor Tim Sloth Jørgensen ønsker at blive fritaget fra sin stilling som forsvarschef. Jeg vil sige Tim Sloth Jørgensen en stor tak for hans mangeårige virke i det danske forsvar," siger Søren Gade (V) i en pressemeddelelse.

John Dyrby Paulsen, forsvarsordfører (S):

"Afgangen får ikke os til at ændre mening. Tilliden til Søren Gade har fået et knæk, og sådan forholder det sig stadig," siger han til TV 2 News.

Forsvarsordfører, Helge Adam Møller:

Forsvarsminister Søren Gade (V) får lettere arbejdsbetingelser efter .

"Det minder om et fodboldhold, der taber seks-otte kampe i træk, selvom træneren sådan set er dygtig nok. Så skifter man træneren ud, for det giver muligheden for en ny start. Og en ny mand kan få ryddet 100 procent op i denne her sag, som har skadet dem, der gør en kæmpe indsats ude i verden," siger Helge Adam Møller

Søren Espersen (DF):

"Det giver forsvaret mulighed for en ny start med en ny forsvarschef oven på de sidste kaotiske dage, der har afsløret en usund kultur blandt nogle medarbejdere i forsvarskommandoen. En ny forsvarschef vil have bedre muligheder for i samarbejde med auditørerne at få ryddet op i forsvaret."

Holger K. Nielsen (SF):

"Nu skal auditørerne færdiggøre deres rapport. Det er ikke sikkert, at det kun er de to, der er bortvist, der er en del af det her. Og samtidig mangler man også at se på ministeriets rolle. Det er jo blevet antydet, at ministeriet har presset på og været en del af det her komplot. Det er vi nødt til at få afdækket, for det er et kæmpestort demokratisk problem, at der har været det her råddenskab. Og derfor tror jeg ikke, vi kommer udenom en uvildig undersøgelse også."

Henrik Qvortrup, politisk redaktør TV 2:

"Selvom Tim Sloth Jørgensen forlader sin stilling, så har presset ikke flyttet sig fra forsvarsministeren. Nogen kan sige, hvis Tim Sloth Jørgensen skal forlade sin stilling, så skal ministeren måske også. Det er jo ham der til syvende og sidst har det endelige ansvar," siger politisk redaktør på TV 2 Henrik Qvortrup.

Frank Aaen, forsvarsordfører og medlem af Udenrigspolitisk Nævn ( Enhedslisten):

Det er forståeligt, at Tim Sloth Jørgensen trækker sig, men det og suspenderingen af nogle chefer må ikke blive brugt til at lukke sagen. Det er ikke nok at nogle få personer bliver udnævnt som de skyldige. Der er brug for en uvildig undersøgelse, der undersøger hele forløbet og inddrager hvad forsvarsminister Søren Gade og hans departement har vidst og hvad deres bidrag har været til denne skandale.

Artiklen opdateres....