Gade: Der er skĂĄr i tilliden

Hastemødet mellem forsvarsminister Søren Gade og forsvarschef, admiral Tim Sloth Jørgensen er slut. Der er ikke taget stilling til, om forsvarschefen skal forlade sit job. De to skal mødes igen på mandag.

"Vi har drøftet den nye udvikling, og hvordan vi sammen kan få genoprettet tilliden mellem forsvaret og forsvarsministeriet. Vi har aftalt et nyt møde mandag," siger Søren Gade.

"Det er klart, at der er skår i tilliden mellem forsvarskommandoen og mig," fortsætter han.

Søren Gade vil se tiden an og lade auditører færdiggøre to undersøgelser af sagen om den arabiske oversættelse af jægerbogen.

Søren Gade er også utilfreds med, at hans eget ministerium undlod at fortælle ham, at oversættelsen var tvivlsom og lavet af en maskine.

Dermed er problemerne rykket tættere på den øverste chef i ministeriet, departementschef Lars Findsen. Han kendte til, at oversættelsen var maskinel, men fortalte det ikke til Søren Gade, inden ministeren orienterede partierne i Folketinget og offentligheden om oversættelsen. Det fremgik af ministerens forklaring til pressen lørdag.

"Det er en af de ting, jeg vil spørge om i departementet. Men det er klart, at der er en kvalitetskontrol, der svigter herinde," siger Søren Gade.

Pressechef i Forsvarskommandoen Pernille Rohdemeier bekræfter over for Ritzau, at chefen for Forsvarsstaben, Bjørn Bisserup, orienterede Lars Findsen om oversættelsens kvalitet, inden ministeren orienterede partierne i Folketinget.

Søren Gade tog hjem fra en jagtrejse et døgn tidligere end planlagt for at mødes med Tim Sloth Jørgensen.