Nyheder

S: Søren Gade må gå som minister

Socialdemokratiets forsvarsordfører John Dyrby Paulsen kræver nu - ifølge TV 2's oplysninger - at forsvarsmi-nister Søren Gade (V) går af.

Det sker efter, at ministerens pressechef, Jacob Winther, har sendt en kopi af den arabiske oversættelse af Thomas Rathsacks jægerbog til DR's politiske medarbejder Bent Stuckert på en mail.

Pressechefen siger til TV 2, at der er tale om en fejl, og at han kom til at vedhæfte word-dokumentet i en mail til DR.

"Der er tale om en beklagelig fejl, men det ændrer jo ikke ved, at DR i forvejen var i besiddelse af den arabiske oversættelse fra B.T.'s hjemmeside," siger Jacob Winther.

Søren Gade sidder i et fly

Forsvarsminister Søren Gade sidder ifølge pressechefen lige nu i et fly, og han har derfor ikke talt med forsvarsministeren.

Ifølge Forsvarsministeriet er Søren Gade er taget "på en privat rejse til udlandet" - Søren Gade deltager derfor ikke i et møde i Udenrigspolitisk Nævn i morgen.

Ifølge Ekstra Bladet blev Søren Gade tidligere i dag set i følgeskab med Bendt Bendtsen i Købehavns Lufthavn.

DF freder Søren Gade

Ifølge Dansk Folkeparti har Jacob Winthers mail til DR ingen betydning. Det skriver politiken.dk.

Det er en fuldstændig idiotisk historie, som ikke betyder noget som helst

Søren Espersen

"Det er en fuldstændig idiotisk historie, som ikke betyder noget som helst. Hør nu her, det her er noget som enhver pressechef ville gøre uden at tænke sig om et eneste sekund. Den står på B.T.'s hjemmeside. Det er overhovedet ikke noget som helst i, at en pressechef sender den videre til en journalist", siger Søren Espersen.

Også SF og Det Radikale Venstre afviser, at Søren Gade må gå af som forsvarsminister.