Nyheder

Forsvarschef: Ansat nægtede alt

Den pågældende medarbejder er flere gange blevet spurgt, men har indtil i går fastholdt, at den oversatte bog var fundet på nettet. Det fortæller forsvarschef admiral Tim Sloth Jørgen-sen, efter sagen om den omstridte Jægersoldatbog, som Forsvaret forsøgte at få forbudt, men som så blev udsendt i en arabisk version af en højtstående officer i Forsvarskommandoen, efter at Politiken havde trykt bogen på dansk.

Forsvarschefen er fortsat dybt rystet over, at den ansatte - en mangeårig officer og ven - har oversat Jægerbogen til arabisk.

"Det er udtryk for en utrolig dårlig dømmekraft. En kæmpe skuffelse og et chok. Jeg havde ikke i mit vildeste mareridt, forestillet mig, at det her kunne ske," siger han.

"Bogen er et sikkerhedsproblem, derfor er jeg i den grad ked af, at en ledende medarbejder inden for vores eget system har været med til at udbrede bogen. Jo mindre, den bliver udbredt, jo bedre," udtaler han.

Tim Sloth Jørgensen siger, at han ikke har grund til at tro, at nogle i forsvarets ledelse har beordret eller opfordret medarbejderen til at oversætte Jægerbogen til arabisk.

Forsvarschefen siger, at bogen efter hans overbevisning aldrig har været lagt ud på en fildelingstjeneste.

Forsvaret er nu i gang med at udrede, hvordan den oversatte version kunne blive lækket til pressen.