Nyheder

Auditørkorps undersøger jægerbog

Efter forsvarsminister Søren Gades redegørelse for den arabiske oversættelse af "Jæger - i krig med eliten" går Forsvarets Auditørkorps nu i gang med at undersøge, om det er muligt at retsforfølge chef for informatikafde-lingen i Forsvarskommandoen, Jesper Britze. Det er ham, der nu er mistænkt for at stå bag den omstridte arabiske oversættelse af bogen "Jæger - i krig med eliten".

"Vi modtog en skrivelse fra Forsvarskommandoen her til morgen, hvor de beder os undersøge sagen nærmere med henblik på at undersøge, om der er et strafbart forhold hos den officer, der er mistænkt," siger vicegeneralauditør Niels Christiansen.

Han fortsætter:

"Vi er i gang med at lægge en slagplan, men det kører som en straffesag. Nu skal vi afhøre ham og de personer, der har været i kontakt med ham om sagen, uddyber han.

Niels Christiansen vil ikke kommentere den konkrete sag, men han bekræfter, at det kan være strafbart at forsyne en minister med falske og fabrikerede oplysninger.