Nyheder

Ansat bortvist for jægersoldatbog

Forsvaret har bortvist en medarbejder, og der er indledt en politimæssig efterforskning, efter at medarbejderen har oversat en kontroversiel jægerbog til arabisk. Det har forsvarsminister Søren Gade (V) netop orienteret Folketingets forsvars-ordførere om.

Forsvaret forsøgte at få nedlagt for-bud mod bogen Jæger - I krig med eli-ten. Da Politiken så valgte at trykken bogen, lavede medarbejderen en computeroversættelse, der af arabisk-kyndige beskrives som rent volapyk. Gade brugte oversættelsen som eks. på, at den burde have været holdt tilbage.

Det er en af dansk forsvars mærkeligste og mest ejendomligste sager. Det er meldingen fra forsvarsordfører Niels Helveg Petersen (R), der netop kommet ud fra en orientering om oversættelsen af den omstridte bog hos forsvarsminister Søren gade (V). Helveg betragter med orienteringen "sagen som opklaret."