Nyheder

Stilsikker Obama i sort og hvidt

USA's førstedame - den 46-årige Michel-le Obama - er kendt for at være stil-sikker, afslappet og helt sin egen - og det var da også en moderigtig førs-tedame, der steg ud af flyet, der kl. 11.27 satte hjulene på dansk jord.

Omgivet af den amerikanske sikkerheds-tjeneste Secret Service og med vind i håret gik Michelle Obama koncentreret med blikket rettet mod trappetrinene ned af flytrappen iført en sort, grå og hvid-mønstret overdel med et sort bælte om livet. Nederdelen var også sort og hvid, men i et andet ternet mønster end overdelen.

"Det passer godt ind i den stil, hun har lagt i sort og hvidt - det er meget stilet," siger Inger Hunnerup Dalsgaard, der er lektor i amerikanske studier ved Århus Universitet.

Bruger stilister meget bevidst

I sine grønne, høje sko ragede den 180 centimeter høje Michelle Obama godt op i selskabet, da hun blev modtaget af den amerikanske ambassadør i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet

"Hun bruger sine modeskabere og stilister meget bevidst til at skabe sin helt egen stil - ligesom John F. Kennedys kone Jacqueline Kennedy, som hun også ofte bliver sammenlignet med," siger Inger Hunnerup Dalsgaard.

Michelle Obama blander forskellige designere, men køber også tøj i kædebutikker som H&M.

Tog sidste trapper i hop

Den danske fotograf Mark Høm mødte Michelle Obama kun én måned efter, at Barack Obama var blevet indsat som præsident.

Han beskriver USA's førstedame som sprudlende og livlig - noget hun beviste kun efter fem minutter på dansk jord: Hun tog de sidste trin på trappen nærmest i hop, hvorefter hun smilende og i rask tempo styrede over til den amerikanske ambassadør Laurie Susan Fulton, der stod klar med en buket blomster.

Skal bo i Skovshoved

Michelle Obama blev efter landingen i Kastrup Lufthavn kørt direkte til den amerikanske ambassadebolig i Skovshoved, hvor hun skal bo under sit tre dage lange besøg i Danmark.

Fremmødte ved ambassadeboligen i Skovshoved blev mødt med vink og smil af USA's førstedame.

Senere i dag skal Michelle Obama deltage i reception for Chicago-delegationen på Hotel Admiral i København, hvor Michelle Obama også deltager.

Skal møde Danmarks førstedame

Michelle Obama har et tætpakket program. Hun skal holde flere taler, og hun skal møde både dronning Margrethe og Danmarks førstedame, Sólrun Løkke Rasmussen.

På fredag er både hun og Barack Obama at finde i Bella Centeret, hvor de skal forsøge at overtale de 106 IOC-medlemmer til at give Chicago værtskabet for OL i 2016.