Nyheder

Her er Michelle Obama de næste 3 dage

Michelle Obama får tre hektiske dage under sit besøg i København

Knap var USA's førstedame landet og budt velkommen i Kastrup Lufthavn af USA's ambassadør, før hun trillede ind den amerikanske ambassadeboligs indkørsel i Skovshoved.

Her skulle hun holde møder med medlemmer af Den Internationale Olympiske Komité, IOC. Det er i øvrigt også i ambassadeboligen, at Michelle Obama overnatter de næste tre dage.

Dernæst gik turen videre til den amerikanske ambassade på Østerbro, hvor hun skulle til møde kl. 15.30.

Kun tid til kort kommentar

Der var forlydende om, at Michelle Obama skulle holde pressekonference for den amerikanske presse klokken 16 på Hotel Marriott i København, men da præsidentfruen ankom, havde hun kun tid til en kort kommentar til den ventende presse.

Besøget på Hotel Marriott er sat af til at mødes med medlemmer fra IOC, der holder til på Hotel Marriott.

Bluse Brother-fest på Vega

Klokken 19 deltager Michelle Obama til en reception på Hotel Admiral i København, hvor Chicagos borgmester, Richard Daley, er vært. Hele delegationen fra Chicago er inviteret, herunder altså også tv-værten Oprah Winfrey deltager ved receptionen.

Klokken 22 er der inviteret til fest for Chicago-delegation på Vega Club på Vesterbro - temaet er Blues Brother.

Frokost med dronning Margrethe

I morgen står den igen på en række møder med IOC-medlemmer for Michelle Obama på Hotel Marriott i København - først skal hun dog mødes med IOC-præsident Jacques Rogge klokken 09.30.

Derefter går turen videre til Amalienborg, hvor Michelle Obama skal spise frokost med dronning Margrethe.

Om eftermiddagen skal Michelle Obama igen mødes med IOC-medlemmer, der holder til på Hotel Marriott i København, og om aftenen deltager hun i en IOC-åbningsceremoni i Operahuset i København.

Besøg hos Lars Løkke Rasmussen

Fredag ankommer Barack Obama og sammen skal parret i løbet af de fem timer, som Barack Obama er i landet, besøge den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hustruen Sólrun Løkke Rasmussen.

Senere fredag falder afgørelsen om, hvilken by, der skal være vært for OL i 2016 - og så vender Michelle Obama ligesom sin mand, Barack Obama, hjem til USA igen.