Nyheder

Gade: Jeg sidder yderst på planken

Forsvarsminister Søren Gade (V) er fuldt ud parat til at påtage sig ansvaret, hvis det skulle vise sig at være en i forsvaret, der har lækket den arabiske oversættelse af den omstridte bog "Jæger - i krig med eliten" til B.T. Det afviser ministeren dog kategorisk er tilfældet.

"Jeg sidder helt ude på planken - hvis det er rigtigt, er jeg på vej ned i vandet," sagde Gade i aftes til DR2-programmet "Ugen med Clement". Hvis det viser sig, at det alligvel er en ansat i forsvaret, er Gade klar til at påtage sig ansvaret.

Der ligger en bananskræl et sted

"Far her. Der ligger en bananskræl til dig et eller andet sted, du skal falde i. Du ved ikke, hvad det er for et. Jeg håber bare ikke, det er dette her," sagde Søren Gade til DR2-programmet.

Tidligere i går oplyste ministeren til TV 2 Nyhederne, at forsvarets interne undersøgelse viser, at den omstridte mail tilsyneladende ikke er sendt fra en af forsvarets egne computere - den er i hvert fald ikke registreret i forsvarets egne e-mail-logfiler.

"Der er højst sandsynligt tale om en mail, der er sendt fra en privat computer, og vi skal bruge dommerkendelse, hvis vi skal undersøge samtlige ansattes private computere. Det er - med al respekt - nok for meget at gøre ud sagen," sagde Søren Gade til TV 2 Nyhederne.