Forsvaret står bag flere lækager

En medarbejder i forsvaret lækkede en arabisk oversættelse af "Jæger - i krig med eliten" til B.T. Men ifølge politiken.dk. er det ikke det eneste, som forsvaret har videregivet. Fortrolige oplysninger om Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) spionmis-sioner i Afghanistan, er også lækket.

I lørdags skrev B.T., at FE "løbende" har foretaget hemmelige agentmissioner i landet for at skaffe oplysninger om vejsidebomber, Taleban mm. Oplysningerne om de "løbende" missio-ner er blevet lækket til B.T. efter et lukket retsmøde i fogedretten.

I sin bog, beskriver Thomas Rathsack én hemmelig mission, hvor han hjælper en agent med at indhente hemmelige oplysninger. Det er blandt andet denne beskrivelse, som ifølge B.T. kan bringe danske soldaters liv i fare.

Men ifølge flere politikere er Rathsacks beskrivelser vand ved siden af de nye oplysninger.

"Det her er jo meget værre, end hvad Rathsack har beskrevet. Han taler jo om overståede missioner, mens forsvaret nu har lækket oplysninger om operationer, der foregår her og nu. Det er helt vanvittigt," siger Holger K. Nielsen til politiken.dk.

Han får opbakning af Socialdemokraterne, der vil have sagen undersøgt.

Det her er jo meget værre, end hvad Rathsack har beskrevet. Han taler jo om overståede missioner, mens forsvaret nu har lækket oplysninger om operationer, der foregår her og nu

Holger K. Nielsen (SF)

Det er blevet spekuleret i, om Forsvaret selv står bag oversættelsen af bogen. It-eksperter kalder det nemlig nærmest umuligt at fjerne noget fra internettet, hvis det først har været offentliggjort.

Men det afviser forsvarsminister Søren Gade (V) som utænkeligt.