Nyheder

Forsvaret opgiver nu at finde læk

Forsvaret opgiver nu at finde den læk, der sendte den arabiske oversættelse af den omstridte Jæger-bog til B.T.

Ifølge forsvarsminister Søren Gade, der i eftermiddag har været i kontakt med forsvarschefen, viser Forsvarets interne undersøgelse, at den omstridte mail tilsyneladende ikke er sendt fra en af Forsvarets egne computere - den er i hvert fald ikke registeret i Forsvarets egne email-logfiler.

"Der er høst sandsynligt tale om en mail, der er sendt fra en privat compu-ter, siger Søren Gade til TV 2.

"Vi skal bruge en dommerkendelse, hvis vi skal undersøge samtlige ansattes private computere. Det er - med al respekt - nok for meget at gøre ud sagen," siger Søren Gade til TV2Nyhederne.

Oppositionen er bekymret

I oppositionen er man bekymret over, at det tilsyneladende er så let at downloade et internt dokument ned på en USB-nøgle, og sende det videre til pressen, uden at forsvaret kan finde frem til den pågældende.

"Det tyder på en meget lemfældig omgang med sikkerheden i Forsvarskommandoen, og det er simpelthen ikke godt nok," siger SFs forsvarspolitiske ordfører Holger K. Nielsen.

Socialdemokraternes John Dyrby Paulsen frygter for, hvilke andre dokumenter, der er sluppet ud fra Forsvarskommandoen:

"Vi må have en fuld redegørelse fra ministeren, og ministeren må sikre, at sikkerhedsniveauet bliver højnet i Forsvarskommandoen," siger John Dyrby Paulsen til TV 2 Nyhederne.

På onsdag mødes forsvarsministeren med partierne bag forsvarsforliget.