Nyheder

YouTube-flop: Direktør siger op

Knap to uger efter, VisitDenmark måtte droppe kontroversiel video, siger administrerende direktør Dorte Kiile-rich nu farvel. Hun har valgt selv at sige op, oplyser turismeorganisationen.

Dorte Kiilerich forsvarede i flere dage indædt den omstridte Karen-video, der var lagt på internettjenesten Youtube for at lokke turister til Danmark. Videoen viser den unge kvinde Karen, der ikke kan huske navn og nationalitet på faderen til sin søn. Videoen viste sig at være en løgnehistorie, og VisitDenmark måtte fjerne den efter få dage.

Bestyrelsesformand Georg Sørensen siger i en pressemeddelelse, at den nu tidligere direktør har brændt for at skabe resultater for dansk turisme.

"Vi tager Dortes beslutning til efterretning. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne sige Dorte en meget stor tak for hendes kæmpe indsats for VisitDenmark og dansk turisme," siger Georg Sørensen.

Det bliver direktørerne Flemming Bruhn og Lars Erik Jønsson, der vil tage sig af Dorte Kiilerichs opgaver, indtil der er fundet en afløser.