Nyheder

S: Forsvarets kæde er hoppet af

I går fortalte forsvarsminister Søren Gade (V), at den meget omtalte bog "Jæger - i krig med eliten" lå i en arabisk udgave på nettet. Indtil videre er det kun Forsvarskommandoen, som har fundet oversættelsen. Derfor vil Socialdemokraterne nu have en forklaring af ministeren.

"Det skriger jo til himlen. Forsvaret har på den ene side sagt, at bogen er til fare for landets sikkerhed. Så kan man ikke på den anden side finde en arabisk udgave på nettet og tilsyne-ladende distribuere den," siger John Dyrby Paulsen, forsvarsordfører for S.

"Det nægter jeg at tro på"

Forsvarsordfører John Dyrby Paulsen kan ikke forstå, at forsvarets egne folk så hurtigt kunne finde en oversættelse, og han nægter at tro på, at Forsvaret også selv har oversat bogen.

"De rygter har jeg også hørt, men det vægrer jeg mig meget ved at tro på. Jeg synes, at det er besynderligt, at i går havde vi møde i Udenrigspolitisk Nævn. Der orienterer han om, at der findes en arabisk oversættelse på nettet. Forsvarskommandoen kan først ikke bekræfte, at de kender til oversættelsen. Men efter et kort stykke tid finder de den, sætter den åbenbart ind i et Word-dokument og sender det til pressen. Det der er underligt er, at andre ikke kan finde den her oversættelse på nettet. Derfor har jeg bedt forsvarsministeren detaljeret redegøre for sagen," siger John Dyrby til TV 2.

Han vil ikke være med til at fyre folk for åben skærm.

Hvis jeg var forsvarsminister ville jeg være helt oppe i det røde felt. Jeg ville være tosset. Jeg ville være meget meget tosset over håndteringen af den her sag i Forsvarskommandoen

John Dyrby Paulsen

"Hvis jeg var forsvarsminister ville jeg være helt oppe i det røde felt. Jeg ville være tosset. Jeg ville være meget meget tosset over håndteringen af den her sag i Forsvarskommandoen, for det der er sket er jo, at kæden er hoppet fuldstændig af i den her sag," siger han.

Forsvarskommandoen har indrømmet, at den har sendt oversættelsen videre til B.T.