Nyheder

Rathsack tror på frifindelse

Den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack tror på frifindelse for at have videregivet fortrolige oplysninger om jægersoldaternes operationer i den omdiskuterede bog "Jæger - i krig med eliten." Det oplyser Gunnar Homann, der har påtaget sig at være advokat for Rathsack.

"Det er afgørende for min klient, at der ikke hersker tvivl om, at oplysningerne i hans bog ikke på nogen måde kompromitterer danske soldaters sikkerhed, og at han ikke har brudt sin tavshedspligt, skriver Gunnar Homann i en pressemeddelelse.

"Han imødeser med sindsro den efterforskning, som Forsvarets Auditørkorps nu har indledt, og har en forventning om, at han i sidste ende vil blive renset for mistanken og kunne fortsætte sin tjeneste, skriver Gunnar Homann i en pressemeddelelse.

Meldingen er den første fra hovedpersonen selv, siden sagen om bogen begyndte at rulle i fogedretten.

Forsvarets Auditørkorps har sigtet Thomas Rathsack for både at have overtrådt den civile og den militære straffelov. Og den efterforskning skal afsluttes, før det besluttes, om sagen ender i retten.

Thomas Rathsack har efter samråd med sin advokat besluttet, at de efter udsendelsen af pressemeddelelsen ikke udtaler sig yderligere til pressen om sagen.