Nyheder

Jægerbog lækket via militærchef

Den person, som oprettede dokumentet med den arabiske oversættelse af den omstridte jægerbog, er chef for Infor-matikafdelingen i Forsvarskommandoen og ansvarlig for defensiv cyberkrigs-førelse hos Forsvarskommandoen.

"Jeg er ked af, at dokumentet er slup-pet ud til offentligheden," siger chef-en, Jesper Britze til TV 2 NYHEDERNE. Han forklarer, at Forsvaret opdagede dele af bogen på nettet onsdag aften, og samlede det i et Word-dokument. Si-den er de arabiske oversættelser for-svundet fra nettet, og en ukendt per-son har sendt Word-dokumentet til B.T.

Opdagede bog på fildelingstjeneste

Ifølge Jesper Britze var det personer i Informatikafdelingen i Forsvarskommandoen der onsdag aften opdagede den arabiske oversættelse på flere fildelingstjenester, herunder alivetorrents.com.

"Vi orienterede ledelsessekretariatet, der bad mig samle det i et Word-dokument," siger Jesper Britze.

Sammen med en af sine medarbejdere samlede han råteksten uden bannerannoncer og links i et Word-dokument på sin computer.

"Det blev lavet som et internt dokument, og det fandtes kun på vores interne lukkede system, som er afskåret fra internettet," forklarer Jesper Britze.

Lækket med USB-nøgle

Han forklarer, at han efterfølgende afleverede det til ledelsessekretariatet i Forsvarskommandoen.

"For at dokumentet kunne ende på dagbladet B.T. må nogen have gemt dokumentet på en USB-nøgle, og derefter sendt det fra en maskine, der var forbundet med nettet," siger han.

Den arabiske oversættelse kan ifølge Jesper Britze ikke længere findes på fildelingstjenesterne, da det sidenhen er blevet fjernet.