Nyheder

Bog kunne bruges mod klimatopmøde

Når forsvaret har ønsket at stoppe bog-en "Jæger - i krig med eliten", skyl-des det omtale af, hvordan jægersoldat-er i 2002 skulle beskytte toplederne under EU-topmødet i København.

Toplederne kunne fires ned med tov fra hotelværelserne, og jægersoldaterne var trænet i at evakuere lederne i røg-fyldte hotelgange, skriver Politiken. Samme fremgangsmåde kunne bruges ved klimatopmødet. Det fremhævede forsvars-minister Søren Gade (V), ifølge flere unavngivne kilder, på et møde i Uden-rigspolitiske Nævn som årsag til, at forsvaret ville stoppe bogudgivelsen.

Billeder af elitesoldaters udstyr

Forklaringen var, at det ville være uheldigt, hvis disse oplysninger kom frem op til det forestående klimatopmøde i København i december, hvor der også bliver udarbejdet detaljerede sikkerhedsplaner.

Selv afviste Søren Gade efter nævnsmødet at oplyse, hvad han havde fortalt nævnet.

Ifølge Politikens oplysninger havde Søren Gade en lang liste med over, hvad forsvaret fandt galt ved bogen. Blandt andet: at der er billeder i bogen, hvor man kan se, hvilket udstyr andre lande bruger, samt at Thomas Rathsack beskriver det mest krævende kursus, som jægersoldaterne kommer på i deres grunduddannelse.