Nyheder

Barer blæser på rygeforbud

Barer og restauranter blæser i stort tal på rygeforbuddet og lader gæster pulse løs på cigaretter, cigarer, piber, og hvad man ellers kan ryge på, skriver Berlingske Tidende.

På hver 10. bar og restaurant, som Arbejdstilsynet besøger, ryges der således fortsat med den konsekvens, at de får tildelt et "strakspåbud" om, at de skal overholde reglerne om rygning. Det fremgår af tal fra Arbejdstil-synet, som netop er blevet præsenteret for medlemmer af Folketingets sundhedsudvalg, hvor der nu bebudes en hårdere kurs mod ryge-synderne.

"Det er grotesk høje tal og viser tydeligt, at der ikke bliver gjort nok for at håndhæve forbuddet. Det må vi have gjort noget ved. Vi er parate til at se på alle forslag til at nedbringe problemet, herunder naturligvis højere bøder," siger SFs forebyggelsesordfører Karl Bornhøft forud for de kommende forhandlinger om en evt. revision af rygeloven.