Nyheder

Grevil vil renses efter jægerbog

Hvis den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack ikke dømmes, så vil Frank Grevil forsøge at få sin sag optaget igen og blive renset. Det siger han til Ekstra Bladet.

Forsvaret besluttede i går at rejse sigtelse mod Rathsack for at bryde sin tavshedspligt og for at røbe militære hemmeligheder i bogen Jæger - i krig med eliten. Grevil blev i 2005 idømt fire måneders ubetinget fængsel for som ansat i Forsvarets Efterretnings-tjeneste (FE) at lække fortrolige papirer til Berlingske Tidende.

Forsigtighed i våbenvurdering

Papirerne afslørede, at efterretningstjenesten var væsentlig mere forsigtig i sin vurdering af Iraks masseødelæggelsesvåben, end den danske regering tog FE til indtægt for.

Grevil mener, at Rathsacks forseelse er langt mere alvorlig end den, som han selv blev dømt for.

"Hvis Rathsack ikke dømmes, så er der tale om en ny retspraksis på området. Og det mener jeg må have betydning for min sag. Jeg vil have min dom annulleret," siger Grevil til Ekstra Bladet onsdag.

Hvilke muligheder Grevil konkret har, vil han drøfte med sin advokat, hvis Rathsack ikke dømmes.

Grevil tager afstand fra jægerbogen

Om indholdet i bogen 'Jæger - i krig med eliten' siger den tidligere efterretningsagent:

"Jeg kunne ikke drømme om at skrive noget tilsvarende. Han har gjort noget, som er frygtelig skadeligt. Han har jo videregivet oplysninger om konkrete operationsmetoder, og det kan skade," siger Grevil.

Grevil forklarer, at hans oplysninger kun teoretisk kunne have skadevirkninger, mens Rathsacks brud på tavshedspligten helt konkret udgør en fare. Derfor mener han ikke, at der vil være nogen rimelighed eller proportionalitet i, at han er dømt, hvis Rathsack frifindes.