Nyheder

Forlag protesterer over bog-kendelse

Der er ikke fortrolige oplysninger i Thomas Rathsacks omstridte bog "Jæger - i krig med eliten".

Det mener forlaget People'sPress, som nu formelt har sendt et brev til Forsvarskommandoen og Kammeradvokaten, hvor man protesterer over fogedrettens kendelse, oplyser advokat for People'sPress Torben Steffensen.

Markering: Vi er ikke enige

Forlaget vil dog ikke kære til landsretten, og dermed er fogedsagen formelt slut, da forsvaret heller ikke vil gå videre med sagen.

"Med brevet markerer vi utvetydigt over for Forsvarskommandoen, at vi ikke er enig med fogedretten i, at bogen indeholder fortrolige oplysninger. Dermed kan man ikke efterfølgende hævde, at vi har anerkendt kendelses første præmis ved ikke at kære," siger Torben Steffensen.

I præmissen skriver fogedretten, at forsvaret har "sandsynliggjort", at Thomas Rathsacks bog indeholder hemmelige oplysninger om jægerkorpset og allierede styrkers operationsmetoder og udstyr. Det kan skade både soldaternes sikkerhed og Danmarks forhold til Storbritannien, USA og andre allierede lande i Afghanistan, mener retten.

Men det har forsvaret ikke ført tilstrækkeligt bevis for, mener People'sPress. Forlaget fik dog medhold i, at bogen kan udgives, og derfor vil man ikke kære afgørelsen til landsretten.

"Vi vil ikke bruge vores og rettens tid og penge på noget, som kun er en foreløbig vurdering. Nu har vi markeret, at vi er uenige, og så lader vi den ligge der," siger Torben Steffensen.

Vi vil ikke bruge vores og rettens tid og penge på noget, som kun er en foreløbig vurdering. Nu har vi markeret, at vi er uenige, og så lader vi den ligge der

Torben Steffenssen, Peoples press

Han henviser til, at kravet til beviserne er lavere i fogedretten end i en egentlig retssag. Dermed giver det kun mening at få sagen prøvet igen ved en domstol, mener Torben Steffensen. Og det er måske netop, hvad der venter Thomas Rathsack, efter han tirsdag formentlig blev sigtet for at have brudt sin tavshedspligt.