Nyheder

Khader: Vi er forud for vores tid

De konservatives integrationsordfører, Naser Khader, har ikke tænkt sig at smide håndklædet i ringen, fordi ju-stitsminister Brian Mikkelsen (K) er kommet frem til, at et burkaforbud vil være i strid med grundloven og konventionerne.

"Jeg er stadig glad for at have rejst debatten, og jeg har for eksempel også tidligere foreslået, at Hizb-ut-Tahrir burde forbydes, hvilket rigsadvokaten ikke mente kunne lade sig gøre. Sådan er det, og det accepterer jeg selvføl-gelig," siger Naser Khader. Han mener, at partiet er forud for vores tid.

"Burkaerne bør forbydes"

"Jeg kunne ikke drømme om at stemme for noget, som er i strid med grundloven. Men både politisk og moralsk så mener jeg stadig, at burkaerne bør forbydes i det offentlige rum, da hovedbeklædningen er en kvindeundertrykkende og islamistisk handling og ikke bare en ytring," forklarer han.

"Jeg respekterer konventionerne og grundloven, men da de lavede begge dele, var der jo ingen, som forudså, hvad der ville ske i dag. Samtidig er tingene jo hele tiden genstand for fortolkning, og tolkningen af konventionerne og grundloven er dynamisk. Så jeg tror bare, at vi er forud for vores tid med forslaget," siger De Konservatives integrationsordfører.

Afventer udvalg

Naser Khader afventer nu arbejdet i det udvalg, VK-regeringen har nedsat for at se på, hvordan man kan begrænse udbredelsen af den kontroversielle muslimske hovedbeklædning i det offentlige rum.

Han håber, at udvalget for eksempel anbefaler at forbyde vidner i retssager at bære hovedbeklædningen. Til gengæld afviser han Socialdemokraternes forslag om at gøre det strafbart at prøve at påtvinge andre mennesker bestemte religiøse beklædningsgenstande.