V vil fjerne støtte til vindmøller

Venstre er klar til at smække kassen i for fremtidige vindmølleejere. Gennem årene har ejere af landmøller fået milliarder af støttekroner. Alene siden 2005 har elkunderne betalt 5,1 mia. kr. til vindmølleejerne. Regningen er blevet betalt af virksomheder og private gennem særlige afgifter på strøm. Men nu er det slut, lyder det fra Venstres energiordfører.

"Vi har givet støtte til vindmøller på land siden 1980. Derfor er det nødvendigt at se på en aftrapning af støtten," siger Lars Christian Lilleholt til Jyllands-Posten.

Frontalangrebet på vindmøllestøtten kommer fuldstændig bag på branchen.

"Det er en overraskende melding grænsende til helt uforståelig. Ikke mindst fordi vi står midt i at løfte den store opgave at sikre Danmark nok vedvarende energi i 2020 til, at vi kan opfylde vores forpligtigelser i forhold til EU," siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.