Tøger: Jeg kommer næppe i fængsel

Chefredaktøren på dagbladet Politiken, Tøger Seidenfaden frygter ikke at ende i fængsel som resultat af, at avisen i dag har offentliggjort den kontrover-sielle bog 'Jæger - i krig med Eli-ten' om Jægerkorpsets missioner i Irak og Afghanistan, skriver Politiken.dk.

Han fik i 1995 en betinget dom for at bringe Ritt Bjerregaards 'Kommissærens Dagbog' i avisen. Han har konsulteret en advokat i den aktuelle sag, og tror ikke på en fængselsstraf..

"Det er nu ikke min forventning, at det vil ske," siger Seidenfaden.

"Under alle omstændigheder har den gamle sag ingen effekt, da prøvetiden udløb efter et år", fortsætter han.

'Ingen fare for soldaterne'

Han mener ikke, at bogen indeholder materiale der, som Forsvaret påstår, kan skade rigets eller soldaternes sikkerhed.

"Det er klart, at sikkerheden for de danske soldater er en af de allervigtigste ting, vi har overvejet. Men forsvaret har kun henvist til rigets sikkerhed og ikke konkretiseret, hvori truslen skulle bestå. Desuden er der tale om oplysninger fra flere år tilbage i tiden, ligesom de fleste passager allerede er blevet bragt i medierne hen over weekenden. Så selv om, der skulle være en skadevirkning, er den allerede indtruffet. Det her handler om, at forsvaret ikke ønsker at bogen kommer ud, og det er ikke et hensyn, vi skal tage", siger han til avisen.