Løkke: Falsk, billigt, præmaturt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kritiserer Politikens beslutning om at trykke Thomas Rathsacks bog "Jæger - i krig med eliten" i dagens udgave. Løkke kalder offentliggørelsen for et "falsk, billigt mediestunt" og "præmaturt og hovedet under armen."

"Vi lever også i et retssamfund. Der forstår jeg, at det er Forsvarets posi-tion, at den her bog indeholder elemen-ter, der kan bringe soldaterne i far. Det havde været bedst, hvis Politiken, der ellers dagligt i lederne skriver om retssikkerhed, at afvente rettens afgørelse," siger Lars Løkke Rasmussen.

Helge Adam: Arrogant og provokerende

Den konservative forsvarsordfører, Helge Adam Møller, kalder offentliggørelsen for "arrogant, provokerende og usaglig".

"Det er fuldstændig at gøre sig til overdommer og sætte sig ud over domstolene. Vi har et retssystem i dette land, og når nogen mener, en bog kan bringe danske liv i fare, så bør det være op til en dommer at vurdere og ikke Politiken. Dette tjener absolut ikke Politiken og i særdeleshed Tøger Seidenfaden til ære," siger Helge Adam Møller.

Formanden for Folketinget Forsvarsudvalg, Hans Christian Thoning (V), mener, Politiken er gået for langt.

"Jeg er stor tilhænger af ytringsfriheden, men det må ikke medføre risiko for landets sikkerhed, og derfor mener jeg, Politiken er gået for langt her," siger Hans Christian Thoning (V) til jv.dk.

Der er heller ikke meget opbakning at hente for Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, hos hans redaktørkolle-ger. Jyllands-Posten kalder Politikens handling for en "dum provokation", mens Berlingske Tidendes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, kalder sagen for "et mediestunt".