Danskerne er imod bogudgivelse

Politikens beslutning om at offentlig-gøre den omstridte bog "Jæger - i krig med eliten" var forkert. I hvert fald, hvis man spørger danskerne. Det viser en Megafonmåling, som TV 2 har lavet i samarbejde med Politiken.

54 pct. af danskerne synes, at det var forkert af avisen at trykke den om-stridte bog om jægersoldaten, mens 27 pct. synes det var en god beslutning.

46 pct. mener, at Forsvaret har gjort det rigtige ved at forsøge at forhindre udgivelsen af bogen. 31 pct. mener, at det er forkert.

Endnu mere markante er tallene, når man spørger danskerne, om de synes, at Politikens beslutning er et mediestunt. Det synes hele 64 pct. Kun 13 pct. synes det ikke.

Seidenfaden: Jeg har passet mit job

Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden forsvarede i 22-Nyhederne, at avisen har trykt bogen:

"Jeg har passet mit arbejde som avisredaktør ved at bringe oplysninger frem, der har offentlighedens interesse."

"Forsvaret må bevise ved en domstol, at det er skadeligt for rigets sikkerhed. Det er jo sådan, at konstruktionen er i vores demokrati. Hvis Forsvaret påstår, at det her er til skade for rigets sikkerhed, så har de at løfte bevisbyrden."

"Indtil nu er Forsvaret ikke engang begyndt at nærme sig en antydning af, hvordan de vil løfte den her bevisbyrde. Det er faktisk sådan, at jeg og Politiken er uskyldige, indtil vi er dømt," siger Seidenfaden.