Nyheder

Jægersoldats bog med i dagens avis

Dagbladet Politiken har valgt at trykke den omstridte bog, som en dansk soldat har skrevet om jægerkorpset, 'Jæger - i krig med eliten.' Den er med som særsektion med dagens udgave af Politiken

Det sker efter, at forsvaret har ønsket at bremse bogen og få nedlagt et fogedforbud mod en udgivelse. Det har hverken forlaget Art-people eller soldaten Thomas Rathsack ønsket.

Forsvaret hævder ellers, at der i bogen er passager, som er til fare for rigets sikkerhed.

"Det er jo ikke sådan, at forsvaret - med en generel henvisning til rigets sikkerhed - skal kunne bestemme, hvilke bøger, der udkommer i Danmark eller hvilke forhold medierne må omtale, eller hvordan de må omtale dem. Og det er netop, hvad forsvaret forsøger i denne her sag," siger Thøger Seidenfaden til TV 2 | News.

Jurist: Forsøg på forbud er for sent

Mediejurist Oluf Jørgensen mener, at forsøget på at nedlægge fogedforbud kommer alt for sent.

"Forsvaret kan ikke forhindre den offentlighed, der allerede er. Derfor får jeg den mistanke, at Forsvarets dagsorden er at afskrække andre soldater fra at udgive bøger om deres oplevelser," siger mediejurist Oluf Jørgensen.

"Jeg er meget ked af, at høre om den her sag. Vi kan ikke gå ud og være konkrete for så er det netop at vi selv sætter rigets sikkerhed på spil," siger Hans Christian Mathiesen, operationschef for Forsvarskommandoen til TV 2 | Nyhederne.