Nyheder

Politiker snittede mund op på indvandrer

Michael Ellegaard, 43-årig førtidspensionist og spidskandidat for en antimuslimsk liste, der vil i regionsråd og byråd, er to gange dømt for vold, skriver JydskeVestkysten.

Det kan betyde, at han ikke findes værdig til at sidde nogen af stederne. Han har to domme for vold: En for at slå en mand med baseballbat og en for grov vold mod sin kæreste. Han har afsonet tre års fængsel og siger, at det var selvforsvar.

Om en episode fortæller han, at han snittede munden op på en indvandrer, fordi han og to andre ifølge Ellegaard ville røve ham en mørk aften:

"Det begyndte at sprøjte ud med blod og noget gult noget, det var vel helt ind til bihulerne eller sådan noget. Han lignede én med hareskår og skulle syes indvendigt i munden. Jeg blev varetægtsfængslet i tre uger, men frikendt med 12.000 kroner i erstatning. Så kan de lære det," siger han.

Det begyndte at sprøjte ud med blod og noget gult noget, det var vel helt ind til bihulerne eller sådan noget. Han lignede én med hareskår og skulle syes indvendigt i munden. Jeg blev varetægtsfængslet i tre uger, men frikendt med 12.000 kroner i erstatning. Så kan de lære det

Michael Ellegaard, spidskandidat for antimulsimsk liste

Hans valgbarhed kan ikke vurderes før et valg. Det er, er alene op til vælgerne, om han vælges. Men efter et valg skal hans valgbarhed vurderes på grund af dommene.

En gennemgang af tidligere afgørelser i valgbarhedsnævnet, som JydskeVestkysten har foretaget, kan tyde på en afgørelse om, at han ikke er værdig, hvis han vælges. Nemlig fordi han er straffet for "en handling, der i almindeligt omdømme gør medlemmet uværdig til at være medlem af kommunale og regionale råd".