Nyheder

Connie Hedegaard for burkaforbud

Den konservative klimaminister Connie Hedegaard er også med på at forbyde burkaer i det offentlige rum.

"Jeg støtter et burkaforbud, hvis det ikke strider mod grundloven og konven-tionerne," siger hun til Berlingske.dk.

Med udmeldingen lægger klimaministeren sig på linje med partiformand Lene Espersen, der har fået en del intern kritik fra partifæller for udspillet, som foreløbig har ført til, at stats-minister Lars Løkke Rasmussen (V) har nedsat et burkaudvalg, der skal under-søge, om et forbud er lovligt.

Espersen står fast på forbud

Så sent som på dagens landsråd hos De Konservative, fastslog Lene Espersen, at hun og den øvrige folketingsgruppe står fast på et burkaforbud, fordi burkaer er kvindeundertrykkende og ydmygende. Partiformanden understreger dog samtidig, at forbuddet skal overholde grundloven og de internationale konventioner.

Der har været tvivl om Connie Hedegaards opbakning til burkaforslaget, men nu melder hun altså klart ud.

"Jeg bakker Lene Espersen hundrede procent op i, hvad hun har sagt fra talerstolen. Hvert et ord," siger Connie Hedegaard til Berlingske.dk.