Nyheder

New York mindes terrorofre

Mange new yorkere forventes i dag at samle sig ved det såkaldte Ground Zero, hvor World Trade Centers tvillingetårne engang stod, til den nu årlige mindehøjtidelighed for ofrene ved terrorangrebet i 2001.

På otteårsdagen for angrebet vil alle navnene på ofrene ligesom andre år blive læst højt. Byens borgmester, Michael Bloomberg, vil være til stede, og de fremmødte vil også mindes ofrene for angrebet på forsvarsministeriet Pentagon samt de passagerer, som styrtede ned med et kapret fly i Pennsylvania.

Lyskegler vil rejse sig mod himlen

Efter mørkets frembrud vil to kraftige lyskegler komme til at rejse sig mod himlen, der hvor tårnene stod.

Lyskeglerne ser dog ikke ud til i den nærmeste fremtid at blive erstattet af rigtige bygninger, selv om der er planlagt fem nye skyskrabere på stedet samt en park og et mindemonument.

Men byggeriet er gået totalt i stå, og selv om der er blevet lagt flere dele af fundamentet til de nye bygninger, så minder stedet stadig mest af alt om et stort hul.

I sidste uge viste en meningsmåling lavet af Quinnipac University, at to ud af tre new yorkere ikke tror på, at blot monumentet vil stå klart på tiårsdagen for angrebet i 2011.