Nyheder

Løkke: Risikerer den højeste pris

"Fred, frihed og demokrati er jo sådan nogle flotte ord, men det er jo også noget, vi har det med at tage for givet." Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om flagdagen for de danske soldater udsendt i tjeneste.

"Jeg ved, at det betyder utroligt meget for vores drenge og piger, at vi er bag dem, at vi anerkender deres indsats," forklarer han til TV 2 NEWS. "De kæmper med den højeste pris som indsats, nogle sætter livet på spil, andre får livsvarige skader, og det skylder vi at udvise stor respekt for."

Statsministeren er ikke i tvivl om, at soldaternes indsats gør en forskel. Det er soldaterne heller ikke selv, siger han.

"De er ikke i tvivl. De ved, at de gør en forskel for afghanerne. Men vi er også i Afghanistan for vores egen skyld. Og også der gør de en kæmpe forskel. De kæmper for vores frihed, for hvis Afghanistan igen bliver en terroristrede, så kommer det til at påvirke Danmark," siger Lars Løkke Rasmussen.