Nyheder

Hejs flaget for udsendte soldater

Video: Klik på videoen og se navnene på de 91 faldne danske soldater i international tjeneste siden 1956.

For første gang nogensinde går Danne-brog i dag til vejrs i hele landet som en hyldest til udsendte danske solda-ter - og det vil det gøre fremover på den 5. september, der er ny national flagdag.

Dagen igennem vil soldaterne over hele landet blive æret for deres indsats i udlandet. Det kommer til at ske gennem parader, taler og koncerter - og ikke mindst en gudstjeneste i Holmens Kirke i Køben-havn, hvor samtlige navne på de 91 faldne danske soldater i international tjeneste siden 1956 vil blive læst op.

Den danske dag

Følg også Den danske dag på TV 2 og TV 2 NEWS fra kl. 10 til 14.

Udover de 91 faldne danske soldater bliver navnene på ni britiske soldater, der er blevet dræbt under dansk kommando, også læst op.

Både regentparret og kronprinsparret deltager i mindegudstjenesten, hvor også de pårørende til de faldne vil være til stede. Derudover vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holde en tale.

Du kan se navnene på alle de faldne danske soldater ved at klikke på videoen øverst eller linket ude til højre.

Det officielle program på Danmarks nye flagdag:

Klokken 11 starter gudstjenesten i Holmens Kirke. Hærprovst Ole Brehm Jensen vil prædike, og statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale.

Både regentparret og kronprinsparret deltager i mindegudstjenesten. Til stede er også pårørende til de faldne samt repræsentanter fra det officielle Danmark.

Parade og æreskommando

Klokken 12.30 starter paraden for de cirka 1.500 udsendte soldater og beredskabsfolk, der har været udsendt det seneste år.

Fra hjemmeværnet deltager de to hjemmeværnsdelinger, der har været i Afghanistan på ISAF hold 6 og 7.

Desuden opstiller Den Kongelige Livgarde en æreskommando, og blandt andet forsvarsminister Søren Gade (V)taler ved paraden.

Reception på Christiansborg

Efter paraden på Christiansborg Slotsplads er Folketinget vært ved en reception for det seneste års udsendte og deres pårørende på Christiansborg Ridebane.

Efter receptionen vil der være koncert hele aftenen på Slotspladsen.

I hele landet er der arrangementer til minde om og ære for de danske soldater - du kan se programmet ved at klikke på linket i boksen.