Nyheder

Flagdag med blanke øjne og omsorg

Danmarks nye flagdag blev indledt med en gudstjeneste i Holmens Kirke, hvor bl.a. hærprovst Ole Brehm Jensen prædi-kede ligesom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt tale. Efter guds-tjenesten talte mange af de deltagende ifølge TV 2 NEWS reporter på stedet, om at det var en gudstjeneste, der havde fundet balancen.

"Der var en stemning af alvor, men også af kærlig omsorg. Der var flere, der omfavnede hinanden, da de kom ud, ligesom der også var folk med blanke øjne," fortæller reporter Maria Andersen fra Holmens Kirke.

Hun fortæller, at det, der gjorde det største indtryk, var, da navnene på de 91 danske soldater samt ni britiske under dansk kommando, der alle har mistet livet i tjeneste for Danmark, blev læst op fra alteret.

Regentparret og kronprinsparret deltog også i mindegudstjenesten sammen pårørende til de faldne samt repræsentanter fra det officielle Danmark.