Nyheder

Overlæge: Vær ikke bange for H1N1

En dansk chauffør smittet med influe-nza A er død af en lungebetændelse - men det betyder ikke, at den mexican-ske influenza er blevet mere farlig. Det siger overlæge på Rigshospitalet og professor i virussygdomme:

"Folk som ligger syge med influenza nu, men ikke har komplikationer, skal ikke være bekymrede og blot lade infek-tionen gå sin gang uden at kontakte de-res læge. Kun hvis de oplever tiltagen-de åndedrætsproblemer eller deres almene tilstand på en eller anden måde forværres bør de kontakte deres læge," siger Jens Lundgren.

Man dør ikke af influenzaen i sig selv

Han understreger, at dødsfald i forbindelse med influenza-epidemier ikke kan undgås:

"Der døde over 1000 mennesker alene i Danmark under sæsoninfluenzaen i vinteren 08/09. Bakterielle infektioner, som f.eks. lungebetændelse, er hovedårsagen til at folk dør af influenzasygdom - ikke influenzainfektionen i sig selv," siger han.