Nyheder

Dansker død af Influenza A

En dansk mand, som døde tirsdag i sid-ste uge i Norge, var smittet med in-fluenza A (H1N1), oplyser de norske myndigheder. Det er det første regi-strerede dødsfald hos en dansk stats-borger med influenza A.

Manden var på arbejde som lastbils-chauffør i Norge, da han døde, mens ejeren af vognmandsfirma­et sad bag rattet. Under kørslen opdagede ejeren, at chaufføren var død.

Da vognmanden kom tilbage til Aalborg, blev han indlagt og fik konstateret, at han også var smittet med H1N1.

Chaufføren døde af en kombination af H1N1 og lungebetændelse, der kan være en komplikation i forbindelse med influenza A. Sundhedsstyrelsen vil derfor understrege, at patienter med influenza A (H1N1) bør kontakte læge, hvis de får vejrtrækningsproblemer.

De danske sundhedsmyndigheder vil undersøge, om manden tilhørte en risi-kogruppe.