Nyheder

Unge og raske dør af Influenza A

Næsten halvdelen af de mennesker, der er døde af Influenza A, var helt raske, unge mennesker, indtil de blev smittet. Det bekræfter FNs verdens-sundhedsorganisation WHO over for TV2/Nyhederne.

På verdensplan er mindst 2185 personer døde af influenzaen og omkring 210.000 mennesker er smittet med sygdommen. Herhjemme er 558 danskere registreret smittede - men ingen er døde. Mens samtlige borgere i fx. Sverige og Grækenland bliver vaccineret, er der blot vacciner til en tredjedel af danskerne.

"Vi mener stadig, at vores strategi er den rigtige. For i langt de fleste tilfælde vil influenzaen ramme uden dramatik," siger overlæge Else Smith er chef for Center for Forebyggelse i Sundhedsstyrelsen. Hun anslår desuden, at cirka 1000 vil dø som følge af Influenza A til TV2/Nyhederne.

Vaccinen vil fra næste måned blive givet til en særligt udvalgt gruppe danskere - fx. syge og svage og samfundets nøglepersoner.