Nyheder

Fogh gav Bush gaver for 44.245 kr.

Rigtige venner giver hinanden gaver. Og dyre gaver.

En opgørelse fra stats-minister Lars Løkke Rasmussen (V) af-slører således, at forgængeren Anders Fogh Rasmussen (V) gennem årene har givet USA's daværende præsident George W. Bush gaver for i alt 44.245,63 kroner ved de officielle besøg mellem parterne.

Gavegivningen startede, da Anders Fogh Rasmussen i maj 2005 var i Washington, hvor George W. Bush fik en vindbreaker (til golf) til 1067,50 kroner.

Fik bowle fra Kongelig Porcelænsfabrik

Da den amerikanske præsident få måneder senere, i juli, besøgte Danmark måtte han efterfølgende finde plads i kufferten en række indrammede frimærker til en værdi af 4950 kroner.

Næste år, i juni 2006, medbragte statsministeren en cykeltrøje til 1140,13 kroner og en bowle fra Den Kongelige Porcelænsfabrik til 4580 kroner, da han så George W. Bush i Camp David.

Måtte leverer B&O-anlæg tilbage

Derfor syntes Anders Fogh Rasmussen også, at der var brug for lidt ekstra, da han sidste gang, i februar 2008, besøgte sin amerikanske kollega på dennes ranch i Crawford, i Texas. Ved den lejlighed var gaven et B&O-anlæg til 32.508 kroner.

Netop det eksklusive B&O-anlæg måtte George W. Bush efterfølgende aflevere tilbage til den amerikanske stat, da det havde en værdi, der var over grænsen for, hvad den amerikanske præsident måtte tage imod.

Fogh fik flag og testel

Lars Løkke Rasmussen mener dog, at det alligevel var en passende gavestørrelse, da Anders Fogh Rasmussens besøg hjemme hos George W. Bush var et besøg ud over det sædvanlige.

Anders Fogh Rasmussen havde også en "Margeritbroche" med til den daværende førstedame, Laura Bush. Til gengæld fik statsministeren og hans hustru, Anne-Mette Rasmussen, et Texas-flag, et testel og en vandrestav med hjem fra Texas.