Nyheder

Brorson-præst: Jeg har ikke løjet

Præsten i Brorsons Kirke på Nørrebro i København, Per Ramsdal, mener ikke, at politiets egen video af hændelserne ved rydningen af kirken natten til den 13. august, ændrer ved, at det var en voldsom aktion. Det siger han til TV 2.

"Jeg synes ikke, der er nogen af mine udtalelser, der er direkte løgn. Jeg har ikke indtil nu set noget, som jeg vil indrømme er løgn. Jeg kunne ikke finde på at lyve om det her - det har jeg ingen interesse i, og vi er også langt ude, hvis præster begynder at lyve. Så er der ingen mening i at have præster mere," siger Per Ramsdal.

Han fortsætter:

"Jeg har ikke set noget på skrift, som jeg ikke kan stå ved i dag - det er ord mod ord. Jeg synes stadig, det er en voldsom aktion. Jeg er stadig voldsomt chokeret over det."

Per Ramsdal bliver i dag i B.T. beskyldt for at lyve om politiets aktion. Der sker efter, at B.T. har fået fat i poliets egne optagelser af rydningen.

"Jeg ser kampklædte betjente"

Per Ramsdal tilføjer, at han aldrig har kommenteret på, hvordan politiet er gået ind i kirken.

"Det jeg har kommenteret på mange gange, er det jeg ser, da jeg går over i kirken, hvor jeg ser det, som jeg kalder, kampklædte betjente," siger Per Ramsdal, der kommer ind i kirken cirka en time efter, at aktionen er startet.

Samtidig understreger han, at han ikke har sagt, at politiet gik hårdhændet til værks:

"Jeg har bare sagt, at resultatet oppe i kirken ser ud, som om det har gået voldsomt for sig, for jeg har jo ikke set andet, end de der minutter, jeg var i kirken."

Politiet er voldsomt til stede

Efter aktionen udtalte Per Ramsdal, at han fra sit vindue i præsteboligen kunne se betjente med hjelme i kirken.

"I dag kan jeg på videoen se, at det er brandmænd. Men det første jeg ser ud af mine vinduer er, at hele kirken og præsteboligen er omringet af hollændervogne og betjente. Det er en voldsom tilstedeværelse - det kan godt være de kun står i skjorteærmer, men bilerne og det hele er meget, meget voldsomt," siger Per Ramsdal.

"De skulle være kommet med en meget mere stille og rolig aktion - de her mennesker går fuldstændig i panik. Hvis de var kommet med langt færre betjente og havde forhandlet i stedet for at konfrontere."

Irakerne samlet under kors

Umiddelbart efter aktionen i Brorsons Kirke udtalte Per Ramsdal til TV 2:

"Jeg kom til at gå over i kirken under aktionen, der ser jeg at alle irakerne har samlet sig under korset og der er fyldt med kampklædte betjente i hele kirken. Det var virkelig voldsomt at se, at politiet vælger at lave så heftig en aktion."